Recept na dýňovou polévku

By karolsjournal - listopadu 11, 2020

 V minulém článku jsem vám slibovala recept na dýňovou polévku, tak ho tady konečně pro vás mám:) Myslím, že dýňová polévka je na podzim taková klasika, a i když nám podzim pomalu končí, musíme si ji ještě do poslední chvíle vychutnat. Ještě doma máme jednu dýni Hokaido, tak už se těším, až si udělám další dávku. Ale zatím se mi do toho teda moc nechce haha.

A teď už tedy k ingrediencím:

  • 1 kg dýně Hokaido nakrájená na kostky 
  • 2 cibule nakrájené najemno
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na šlehání
  • sůl a pepř
  V hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte na něm cibuli. Až zesklovatí, přidejte dýňi nakrájenou na kostky a vařte dalších 10 minut. Poté přidejte zeleninový vývar nebo můžete přidat bio kostku zeleninového vývaru a zalít horkou vodou. Nechte chvíli povařit. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Následně rozmixujte ručním mixérem a přidejte smetanu. Polévku můžete podávat s opraženými dýňovými semínky nebo rozdrobeným feta sýrem. Dobrou chuť <3

    Dýňová polévka
    

  

 

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

Děkuji, že jste si udělali čas na napsání komentáře, udělalo mi to velkou radost<3